Meest gestelde vragen

Motor:

Mag ik lessen nemen zonder een theorie certificaat A?

JA, met rijbewijs B in bezit mag je voor het eerste deel voertuigbeheersing ( AVB), ook over de weg naar het oefen terrein rijden. Heb je geen rijbewijs B kan je evengoed al gaan lessen maar niet over de weg rijden. Het is wel aan te raden om voor het examen voertuigbeheersing de theorie te hebben bepaald zodat je meteen door kan voor het tweede deel de verkeersdeelneming (AVD).

Hoelang is het theorie certificaat geldig?

Deze is 1,5 jaar geldig dus voldoende tijd om te lessen en de praktijk examens te doen.

Is het mogelijk om samen met een vriend(in) of kennis te lessen?

JA,  dit kan, geef dit even aan bij de inschrijving of bij het maken van de afspraak. Het wil namelijk wel eens voorkomen dat tijdens de opleiding blijkt dat het niveau te verschillend wordt om nog samen te lessen. Hier wordt dan altijd in samenspraak met de instructeur naar gekeken.

Moet ik zelf in het bezit zijn van kleding, handschoenen, laarzen en een helm?

NEE, je kunt gebruik maken van onze motorkleding, handschoenen, laarzen en helm. Deze zijn allemaal aanwezig op de Verkeersschool.

Ik heb al een motor gekocht, mag ik nu lessen op mijn eigen motor?

NEE,  lessen doe je op een daarvoor bestemde lesmotor deze is verzekerd en onderhouden via de Verkeersschool, het mag wel als je in het bezit bent van een aangepaste motor waarbij je een verzekeringsbewijs kan overleggen met een rijles claussule en een aantekening dat de motor verzekerd is tijdens het rijexamen.

Bromfiets:

Mag ik met 15,5 jaar theorie examen doen voor mijn scooter?

JA, dit mag het theorie certificaat is 1,5 jaar geldig.

Ik heb mijn theorie certificaat behaald, mag ik nu meteen lessen en praktijkexamen doen?

NEE, lessen en het praktijkexamen mogen helaas pas vanaf 16 jaar.

Auto:

Hoe oud moet ik zijn om te mogen beginnen aan autorijles?

Je moet voor het beginnen met autorijles minimaal 16,5 jaar oud zijn. Je theorie examen mag je echter wel eerder doen dit mag vanaf 16 jaar.

Hoelang duur een lesuur?

Een lesuur duurt bij ons 60 minuten.

Word ik thuis opgehaald?

JA, je wordt thuis opgehaald, of in overleg op een ander afgesproken adres.

Ben ik zelf verantwoordelijk voor schade aan de scooter, motor of auto die is ontstaan tijdens mijn les?

NEE, de schade die aan de lesvoertuigen ontstaan tijdens de lessen is voor de rekening van de Verkeersschool. 

Tijdens mijn rijlessen heb ik ondanks de waarschuwingen van mijn instructeur veel te hard gereden, moet ik nu de daaruit voort vloeiend boete zelf betalen?

JA, de bestuurder is altijd verantwoordelijk, tenzij redelijkerwijs kan worden aangenomen dat de bestuurder aan het gebeuren geen schuld heeft.

Ben ik verplicht om een bepaald aantal lessen te nemen voordat ik examen kan doen?

NEE, maar het is wel verstandig om het advies van de instructeur op te volgen hij/zij heeft er immers voor geleerd.